Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

COVID-organics:Το φυτικό φάρμακο της Μαδαγασκάρης κατά του κορωνοϊού

https://www.africanews.com/2020/04/22/covid-organics-madagascar-launches-africa-s-first-cure-for-virus/

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Andry Rajoelina κυκλοφόρησε επίσημα ένα φάρμακο που πιστεύει ότι μπορεί να προλάβει και να θεραπεύσει ασθενείς που πάσχουν από COVID -19.

Αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας της Μαδαγασκάρης και ονομάζεται COVID Organics, ο Πρόεδρος Rajaolina παρουσίασε τη λεγόμενη θεραπεία στον Τύπο τη Δευτέρα. Περιέχει Artemisia, ένα φυτό που καλλιεργείται στο Big Island για την καταπολέμηση της ελονοσίας.

«Έχουν διεξαχθεί όλες οι δοκιμές και η αποτελεσματικότητά της στη μείωση και την εξάλειψης των συμπτωμάτων έχει αποδειχθεί για τη θεραπεία ασθενών με COVID -19 στη Μαδαγασκάρη», δήλωσε ο πρόεδρος.


Ένα προεδρικό διάταγμα ανέφερε ότι το COVID-Organics είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο την Τετάρτη. Ο Πρόεδρος Ρατζαολίνα δήλωσε τη Δευτέρα ότι το φάρμακο είχε θεραπεύσει δύο περιπτώσεις COVID -19.

«Τα Covid-Organics θα διανεμηθούν δωρεάν στους πιο ευάλωτους συμπατριώτες μας και θα πουληθούν σε πολύ χαμηλές τιμές σε άλλους. Όλα τα κέρδη θα δοθούν στο IMRA για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας », έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter.

«Είμαι πεπεισμένος , στην πραγματικότητα η ιστορία θα το αποδείξει, αλλά σήμερα υπάρχουν ήδη δύο περιπτώσεις που έχουν θεραπευτεί με τα Covid-organics, αλλά στην πραγματικότητα θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια».
«Τα Covid Organics θα χρησιμοποιηθούν στην προφύλαξη, δηλαδή προληπτικά, αλλά οι κλινικές παρατηρήσεις έχουν δείξει μια τάση προς την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία, άλλες κλινικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη», τόνισε κατά την έναρξη.

Ο πρόεδρος είχε  προηγουμένως υποστηρίξει τα φυτικά φάρμακα παρά την επιστημονική άποψη ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για το COVID -19 και ότι οποιαδήποτε πειραματική φόρμουλα πρέπει να δοκιμαστεί αυστηρά για να διαπιστωθεί εάν είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Από τις 22 Απριλίου, τα στατιστικά στοιχεία της Μαδαγασκάρης ανήλθαν σε 121 κρούσματα , εκ των οποίων 44 είχαν ανακάμψει χωρίς θάνατο.

5 σχόλια:

  1. και εαν επιτρεπεται τι φυτικες ουσιες εχει μεσα αυτο το σκευασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρτεμισία και κάποια τοπικά βότανα(βρήκα ένα που το λένε ραβιντσάρα).Τα άλλα συστατικά δεν τα βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Αρτεμισια ειναι βοτανο που χρησιμοποιειται απο τα αρχαια χρονια για τη θεραπεια της ελονοσιας! Ειναι γνωστο περιπου εδω και δυο χιλιαδες χρονια στη κινεζικη Ιατρικη οπου το χρησιμοποιουσαν οι κινεζη για τη συγκεκριμενη παθηση αλλα και αλλου! Εχει και αντιπυρετικη δραση! Οι φαρμακευτικες εταιρειες γνωριζοντας το αυτο απο παλια απομονωσαν το ενα ενεργο φυτοχημικο συστατικο του φυτου που ειναι η Αρτεμισινινη και το εκαναν χαπι! Θυμαμαι στη κλινικη που ημουνα ειχαν χορηγησει στη μοναδα λοιμωξεων Αρτεμισινινη σε δυο ασθενεις που ειχαν Ελονοσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι,δουλεύει ή όχι αυτό που φτιάξανε στη Μαδαγασκάρη;Κι αν δουλεύει θα το αφήσουν;

      Διαγραφή
    2. τα ανθελονοσιακα φαρμακα εχουν καποια ας το πουμε αντι-ιηκη δραση λογω του γεγονοτος οτι πολλα απο αυτα εχουν καποιο βαθμο κυτταροτοξικοτητας! Δηλαδη δεν καταστρεφουν μονο τα κυτταρα που εχουν προσβληθει απο τον ιο αλλα και τα γειτονικα υγιειη κυτταρα και εμποδιζουν ετσι ας το πουμε την εξαπλωση του ιου στον οργανισμο! Κατι ας πουμε οπως οι χημειοθεραπειες! Μη φανταζεσαι βεβαια οτι ολο αυτο ειναι καλο! Για την Αρτεμισια δεν εχω κοιταξει εαν εχει κυτταροτοξικη δραση! Θελω λιγο να το μελετησω καλυτερα! Σε κατι ερευνες που βρηκα ειδα οτι η προπολη λειτουργουσε τουλαχιστον σε καποια παλαιοτερα στελεχη του COVID

      Διαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...