Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ιστοί


Θεωρώ πως η ζωή είναι ένας εξαιρετικά πολύπλοκα υφασμένος ιστός.Κάθε νήμα του ιστού αντιπροσωπεύει τις επιλογές που κάνουμε και που μας οδηγούν σε χιλιάδες άλλες διακλαδώσεις οι οποίες αποτελούν τα σημεία στα οποία επιλέγουμε την κατεύθυνση που κάθε φορά θα πάρουμε και θα μας οδηγήσει σε κάποιες καταστάσεις ευχάριστες ή (συνήθως) δυσάρεστες.Μια μικρή,μια ελάχιστη λεπτομέρεια,μια φαινομενικά ανεπαίσθητη επιλογή,μπορεί να αλλάξει εντελώς τη πορεία της ζωής.

Γιατί ο κάθε προσωπικός ιστός τέμνεται σε κάποια σημεία με άλλους ιστούς.Ιστούς που μπορεί να είναι η ποθούμενη ευτυχία ή ένα απαίσιο βασανιστήριο ή κάποια από όλες τις ενδιάμεσες βαθμίδες.Οι επιλογές μας γίνονται κάτω από το βάρος ανεπίγνωστων δυνάμεων και υπό την πίεση γνωστών και άγνωστων παραγόντων.

Μια μικρή αραχνίτσα είναι ο άνθρωπος που παλεύει μέσα σε αυτά τα ατελείωτα πλέγματα ελπίζοντας πως θα καταφέρει να μην πέσει στα δίχτυα κάποιας πιο άγριας αράχνης και ίσως στην πορεία ανακαλύψει ποιος έχει φτιάξει αυτούς τους ιστούς.


2 σχόλια:

  1. Αυτή η διαπίστωση, δυστυχώς πάντα εκ των υστέρων, της μικρής & ανεπαίσθητης λεπτομέρειας με έχει κάνει, τώρα στα γεράματα, να αποδέχομαι πλήρως το κισμέτι και να γυρνώ την κομπολόγα μου φωνάζοντας βάι-βάι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...