Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Η αρχαιότερη εκκλησία της Αιγύπτου

The oldest church in Egypt

https://www.coptsunited.com/Details.php?I=2666&A=41632

Samia Ayyad

Η εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια είναι η παλαιότερη εκκλησία στην Αίγυπτο και την Αφρική, χρονολογείται στον πρώτο αιώνα. Χτίστηκε στη θέση της οικίας του Αγίου Ανιανού που ήταν ο πρώτος που πίστεψε στον Χριστό από το κήρυγμα του Αγίου Μάρκου. Περιέχει επίσης περίπου 55 από τους πρώτους πατριάρχες της Κοπτικής Εκκλησίας.

Ο πατέρας Abram Emil, ιερέας του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια εξήγησε στο άρθρο του Η εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια ότι το κτίριο βίωσε πολλά στάδια ξεκινώντας από τον πρώτο αιώνα μέχρι το σημερινό κτίριο που ιδρύθηκε το 1870 κατά τη διάρκεια της αρχιερατείας του Πάπα Δημήτριου Β 'και ανακαινίστηκε το 1952 κατά τη διάρκεια της αρχιερατείας του Πάπα Γιουσέφ Β', οπότε μεγάλα τμήματα αυτού κατεδαφίστηκαν και ξαναχτίστηκαν.


Στη συνέχεια, υπήρξε μια διαδικασία επέκτασης κατά τη διάρκεια της αρχιερατείας του Πάπα Shenouda III το 1990, και η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2020 μετά την τρομοκρατική επίθεση του 2017, αφού οι περισσότεροι από τους προσκυνητές έφυγαν από την εκκλησία μετά την προσευχή της Κυριακής των Βαΐων. Η τελευταία ανακαίνιση κράτησε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτηρίου και αποκατέστησε το αρχαίο βυζαντινό προσκυνητάρι της εικόνας.

Προσευχόμαστε ο Θεός να μας σώσει από την επιδημία και να ξανανοίξει τις εκκλησίες για τον λαό του με την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Μάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...