Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Δάντης



Το να ασχολείσαι με τη πολιτική-κομματική ζωή(και όχι μόνο αυτή αλλά ας επικεντρωθώ εκεί τώρα) αυτής της χώρας είναι σαν να επιχειρείς κάθοδο στη Κόλαση του Δάντη. Κάθε μέρα και κάτι σκοτεινότερο αποκαλύπτεται.

Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για θέματα ηθικής. Είναι ίδιος με αυτόν με τον οποίο θα διαφωνούσα με κάποιον μάγειρα για θέματα αεροναυπηγικής. Δύο άσχετοι εντελώς επί του θέματος να προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος το κατέχει καλύτερα.

Να το πούμε κι αυτό. Αυτό που ψηφίζεις είναι αυτό που σε εκφράζει. Όσο κι αν προσπαθείς να πετάξεις απότομα και χωρίς προεργασία την προβιά και το ταγάρι και να φορέσεις κοστούμι Armani, τόσο αυτά θα επιστρέφουν και θα σε εκδικούνται. 

Και κάτι σοβαρό. Αν είναι αλήθεια όλο αυτό το πράγμα που καταγγέλλεται, δεν θα είναι και το μοναδικό. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι επαναλαμβανόμενες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...