Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Περήφανα γηρατειά

 


Είχα γράψει πριν από καιρό ότι κανένας ηλικιωμένος δεν αξίζει σεβασμού επειδή απλά γέρασε. Έρχεται άλλο ένα περιστατικό, μετά τα δεκάδες που έχουν βγει τελευταία με ... σεβάσμιους ηλικιωμένους να ασελγούν σε ή να βιάζουν ανήλικα παιδιά. Σήμερα ένας 70+ παλιάνθρωπος, σκότωσε έναν 39χρονο, πατέρα παιδιού 1,5 έτους,όχι για ασήμαντη αφορμή αλλά χωρίς καμιά αφορμή(εδώ περισσότερα).

Αν λοιπόν, τα γηρατειά σε αυτόν τον τόπο απαιτούν σεβασμό, στηριζόμενοι σε έναν παλιό, ξεπερασμένο και αν ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, ανόητο κώδικα συμπεριφορών, θα πρέπει να το αποδεικνύουν κιόλας. Κι επειδή έχω πικρή εμπειρία από την τρίτη ηλικία, σας υπογράφω πως αποτυγχάνουν πού συχνά.

Δεν τσουβαλιάζω διότι δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Τσουβαλιάζουν όσοι λένε πως όσοι είναι ηλικιωμένοι αξίζουν σεβασμό. Όχι, κύριοι. Όσοι κάνουν πράξεις(γιατί μόνο αυτές μετράνε, όλα τα άλλα τα παίρνει ο αγέρας) άξιες σεβασμού, αυτοί είναι και αξιοσέβαστοι.

Και κάτι ακόμα. Αν λόγω ηλικίας δεν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης ό,τι κι αν κάνουν, να μην έχουν ούτε δικαιώματα, ούτε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Κάτι ξέρουν στη Σουηδία που τους μαζεύουν. Άντε γιατί είμαστε χώρα γερόντων που καταστρέφουν ζωές νέων ανθρώπων ποικιλοτρόπως.

Και για να μη μου λέτε ιστορίες, όταν γεράσω ή σε γηροκομείο θα μπω μόνος μπω ή σε κανένα κορφοβούνι θα πάω να ψοφήσω ήσυχα και αθόρυβα. Χωρίς να ενοχλώ με τις παραξενιές μου που θα έχουν διπλασιαστεί και γιγαντωθεί.


2 σχόλια:

  1. Χαχαχα! Αφού είσαι φαν της ..σουηδικής σχολής για την τρίτη ηλικία, σου προτείνω την ταινία "Midsommar"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι Μυροφόρες

  Εκείνο τον καιρό, ο Ιωσήφ, ένα αξιοσέβαστο μέλος του συνεδρίου, που καταγόταν από την Αριμαθαία, και περίμενε κι αυτός τη βασιλεία του Θεο...