Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Οι Σιχ αντιδρούν στην επιβολή Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα


sikh24

AMRITSAR SAHIB-Η υπέρ της ελευθερίας ομάδα Sikh Shiromani Akali Dal (Amritsar) είναι έτοιμη να γιορτάσει την 21η Ιουνίου ως Διεθνή Gatka Diwas σε όλο τον κόσμο. Μια έκκληση για αυτό το θέμα έχει σταλθεί στους πληθυσμούς των Sikh σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την 21η Ιουνίου ως διεθνή Gatka Diwas ώστε να αντιμετωπίσουν το  κάλεσμα που έκανε η σαφράν ινδική κυβέρνηση για να γιορτάσει την 21η Ιουνίου ως Διεθνή Ημέρα γιόγκα.



Ο γενικός γραμματέας του SAD (Amritsar) S. Amrik Singh Ballowal είπε στο Sikh24 ότι ο δέκατος δάσκαλος Sikh Guru Gobind Singh Ji ευλόγησε τους Sikh με την πολεμική τέχνη με τη μορφή «Gatka», το οποίο αποτελεί σύμβολο της αξιοπρέπειάς μας. Απηύθυνε έκκληση στους πληθυσμούς των Sikh σε όλο τον κόσμο να απορρίψουν την πολιτική της ινδικής κυβέρνησης να επιβάλει τον Ινδουισμό σε μειονότητες σε μια προσπάθεια να συντρίψει την αξιοπρέπειά τους.

"Η Gatka είναι ένα πλήρες πολεμικό σύστημα που χρησιμοποιεί πνευματικές, ψυχικές και σωματικές ικανότητες σε ίσες ποσότητες για να καταστήσει κάποιον αν πλήρως ικανό να υπερασπιστεί τον εαυτό τους και τους άλλους. Εκτός από την παροχή στους μαθητές αμυντικών δεξιοτήτων, βοηθά επίσης το άτομο σε άλλες πτυχές της ζωής του: κάνει το μυαλό να είναι σε εγρήγορση και να ανταποκρίνεται, διατηρεί το σώμα σε σχεδόν άψογη κατάσταση και κάνει την ψυχή ατρόμητη, συμπονετική και γαλήνια ".

2 σχόλια:

  1. Γεια σου παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Αν καταλαβα καλα το Gatka ειναι πολεμικη τεχνη? Δεν την εχω ξανακουσει! Ηξερα μεχρι στιγμης το Καλαρι Παγιατου των ινδων! Δε μου λες οι ινδικες πολεμικες τεχνες εχουν καταβολη απο τις Ελληνικες πολεμικες τεχνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η πολεμική τέχνη των Σιχ της Ινδίας.Έχει όμως και χορευτικά στοιχεία.Δεν υπάρχει η παραμικρή σοβαρή ένδειξη ότι κάποια πολεμική τέχνη κατάγεται από την αρχαία ή την αλεξανδρινή Ελλάδα.

      Διαγραφή

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...